Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی فرماندار اسکو با بیان این‌که پروژه شهر سالم شهر جدید سهند در سال 95 شروع به کار کرده است، افزود: در حال آماده شدن برای ثبت یک رویداد جهانی در کشورمان هستیم تا شهر جدید سهند را به عنوان اولین شهر سالم جمهوری اسلامی ایران به شبکه شهرهای سالم جهان ملحق کنیم.

بابک رضی منش در جمع خبرنگاران با تاکید بر این‌که شهر جدید سهند الگویی برای تمام شهرهای کشور حتی برای شهرهای منطقه مدیترانه شرقی است که در راستای ارتقای سلامت و آبادانی حوزه سلامت در جامعه قدم برمی‌دارد، گفت: فرمانداری شهرستان اسکو با عنوان ناظر عالی این پروژه و درکنار آن پنج کمیته تخصصی پروژه ایمن سلامت سهند در حال فعالیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه خاطرنشان کرد: حوزه سلامت به عنوان حق اساسی و حیاتی برای هر شهروند مطرح بوده و پایه و اساس توسعه پایدار است.

رضی منش ادامه داد: خروجی نظام سلامت ارتقای امید به زندگی بوده که این پروژه نیز در همین راستا حرکت می‌کند و تمام فعالیت و اقداماتی که موجب ارتقای سلامت جسمی، فکری، معنوی و سایر ابعاد سلامت باشد، مدنظر این پروژه است.

وی با بیان این‌که مشارکت مردم، اصلی‌ترین عامل نتیجه بخشی پروژه در حوزه سلامت است، ادامه داد: تمامی اقدامات و برنامه‌های این شهر عمدتا بر مبنای جامعه محوری طراحی و تدوین می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که عمده تلاش شهر سالم، ایجاد تعهد در شهروندان است، گفت: در تلاش هستیم از تمامی ظرفیت‌های شهرستان، دستگاه‌ها و افرادی که در ارتقای سلامت جامعه موثر هستند، استفاده کنیم.

فرماندار شهرستان اسکو با اشاره به این‌که شهرهای سالم مبتنی بر اقدامات نوآورانه است، یادآور شد: شهر سالم تلاش می‌کند تا کیفیت محیط زیست را ارتقا داده، اکوسیستم‌ها را پایدار کرده و دسترسی به خدمات بهداشتی را تسهیل و تسریع دهد تا یک اسراتژی سلامت در یک شهر حاکم باشد.

وی، به زیرساخت‌های اجرای این طرح نیز اشاره کرد و ادامه داد: حمایت سیاسی از مهم‌ترین این موارد است، چراکه فرماندار به عنوان ناظر عالی این پروژه تعریف می‌شود و اگر حضور و اشرافیت فرماندار بر مسئله کم رنگ باشد، این پروژه غیرقابل پذیرش بوده و ابتر خواهد ماند.

وی با بیان این‌که بحث مشارکت اجتماعی از جمله موارد مهم بوده و تمام گروه‌های جامعه باید در شهرسالم تعامل داشته باشند، افزود: در این رابطه، همکاری بین سازمان‌ها در سطوح مختلف تسهیل شده، به شکلی که کمیته‌های این پروژه بیش از 80 جلسه بین دستگاه‌ها و سازمان‌ها برگزار کرده‌اند.

رضی منش در ادامه تشریح کرد: ارائه طرح‌های عملیاتی و اجرایی کردن آنها از جمله موارد مهم بوده است، چراکه ما صرفا مبتنی بر مطالعه حرکت نمی‌کنیم و نظارت مستمر و ارزیابی جدی این پروژه از طریق دبیرخانه علمی رصد و پایش می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان این‌که رسانه‌ها نیز نقش بی بدیلی در این خصوص دارند، گفت: حمایت رسانه‌ها و ظرفیتی که رسانه‌ها در اشاعه فرهنگ زیست همراه با سلامتی و ارتقای شاخص‌های زندگی آبرومند دارند، بسیار مهم است.

وی تشریح کرد: تلاش می‌کنیم در عرصه سلامت محیط کار، کنترل بیماری‌های واگیر، پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های غیر واگیر، سلامت خانواده، سلامت روانی و اجتماعی و سایر برنامه‌های سلامتی و همچنین ارتقای همکاری سازمان‌ها تلاش مضاعفی داشته باشیم.

فرماندار شهرستان اسکو با بیان این‌که شهر جدید سهند با ساختار مدرن است، افزود: سهند، شهری است که تمامی مسائل حوزه شهرسازی مدرن در آن رعایت شده و عمده طراحی این شهر به شکل محله محور بوده است.

وی با بیان این‌که شبکه معابر این شهر، متناسب با آیین نامه‌های روز کشور، سطح و سطوح سرانه‌ها متناسب با نیاز مردم با استاندارد بالا طراحی شده است، گفت: اولین شهر دانشگاهی بزرگ در شهر جدید سهند واقع شده و به لحاظ شرایط آب و هوایی نیز در بلندترین نقطه استان واقع شده است.

رضی منش به اقدامات کمیته‌های تخصصی این پروژه نیز اشاره کرد و گفت: اولین اقدامی که کمیته‌های تخصصی انجام داده‌اند بررسی و احصا مشکلات و کمبودها در قالب حدود 100 جلسه بوده است.

وی گفت: شهر سهند از چهار فاز تشکیل شده که در تمامی فازها به تفکیک، مجتمع آسیب‌های اجتماعی شناسایی شده و کاملا هدفمند و مدیریت شده، آموزش‌های لازم درحوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ارائه می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: پیوستن سهند به زمره شهرهای سالم سهند به معنای سالم بودن این شهر نیست، بلکه به معنای شروع یک حرکت و شروع رویکرد و نگاه جدید در مسئولان، مردم و تشکل‌های مردم نهاد این شهر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهر سالم شهر جدید سهند آذربايجان شرقي منطقه آذربایجان شرقی زيرساخت شهر جدید سهند شهرهای سالم شهر سالم رضی منش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجلات علمی عامه‌فهم برای ارتباط جامعه علمی با مردم عادی بسیار اهمیت دارند. این مجلات می‌توانند پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی را به زبانی قابل فهم برای مخاطبان عرضه کنند. از آنجایی که این نشریات به‌سرعت (در فواصل حداکثر ماهانه) به‌روزرسانی می‌شوند، جریانات و پارادایم‌های جدید علمی را در دسترس عموم قرار می‌دهند. در این سلسله گزارش‌ها، مروری بر پرونده‌های جلد مجلات اصلی ترویج علم جهان خواهیم داشت.

*** 

 نیچر

ورزش چه تاثیراتی بر سلول های بدن انسان دارد؟

مریم ملی/  همه ما خیلی خوب می‌دانیم که ورزش چه نقش پر رنگی در سلامتی ما دارد اما گستره تغییرات عظیمی که ورزش کردن در سازوکار سلول‌های  بدن انسان به وجود می‌آورد، هنوز مورد مطالعه محققان است. پرونده ویژه این شماره مجله نیچر به تغییراتی که دویدن روی تردمیل بر موش‌های مورد آزمایش به وجود آورده،اختصاص یافته است. در طول هشت هفته تمرینات استقامتی موش‌ها روی تردمیل، تغییرات اپی‌ژنوم، پروتئوم، متابولوم و لیپیدوم در مجموعه وسیعی از بافت‌های بدن موش مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. محققان این پژوهش هزاران تغییر مولکولی را شناسایی کردند که نشان می‌دهد مزایای حاصل از ورزش در حوزه سیستم ایمنی و متابولیسم و کاهش استرس در بدن انسان بسیار قابل توجه بوده است. یکی از نتایج جالب این تحقیقات این است که تغییرات حاصل  از ورزش در دو جنس مرد و زن متفاوت است. به طور کلی بررسی بافت‌های بدن انسان در سطح سلولی، حاکی از این است که ورزش بر بیماری‌های مختلفی مثل کبد چرب غیر الکلی، بیماری‌های التهابی روده، سلامت قلب و عروق و بافت‌های آسیب دیده تاثیرات زیادی دارد. کاوش‌های جدید در این باره می‌تواند از جزییات تاثیر ورزش بر سلول‌های مختلف بدن انسان را روشن کند و به تبع آن راهکارهای درمانی با کمک ورزش برای بیماری‌ها معرفی شود.

نیوساینتیست

با آلرژی های‌مان چه کنیم؟

با رسیدن فصل بهار انواع آلرژی‌ها به اوج خودشان می رسند و تازه اگر شما به خوراکی هایی مثل بادام زمینی و کنجد و ... حساسیت داشته باشید که دیگر نور علی نور است چون آن وقت گستره آلرژی‌هایتان بسیار وسیع می‌شود. شما احتمالا در هر رستورانی به راحتی نمی‌توانید غذا بخورید و در سفرها نمی‌توانید غذای ملل مختلف را امتحان کنید. برای خیلی‌ها، گستره حساسیت از بادام زمینی هم فراتر می‌رود و به خوراکی‌های رایجی که همه ما در طی روز از آنها می‌خوریم می‌رسد مثلا سویا، شیر گاو، ماهی، آجیل‌ها و حتی تخم‌مرغ! بعضی‌ها هم به انواع میوه‌ها حساسیت نشان می‌دهند. در نگاه اول و برای کسانی که به آلرژي‌های مختلف مبتلا نیستند شاید کنار آمدن با این موضوع راحت و ساده باشد در حالی که واقعا این طور نیست. این که در هر مهمانی و سفر با خوراکی‌هایی مواجه باشید که فرآوری رویشان انجام شده و ترکیباتشان با طور دقیق روی بسته‌بندی‌شان قید نشده است، همیشه شما را با اضطرابی دائمی همراه می‌کند اضطرابی که باعث می‌شود از تجربه‌های جدید اجتناب کنید. با این حال چندین روش تشخیصی و درمانی برای آلرژی‌ها پیشنهاد شده است که در مقاله اصلی مجله نیوساینتیست می‌توانید آن ها را بخوانید.

ساینس

نشر اطلاعات از شبکه‌های مردمی

مردم معمولا تمایل دارند افکار احساسات و رفتارهای کسانی که از نظر اجتماعی با آنها در ارتباط هستند را کپی کنند. اینفلوئنسرها از مسیر شبکه‌های اجتماعی می‌توانند چنین تاثیراتی را بر مردم داشته باشند و به تقویت اهدافی مثل بهبود سلامت، افزایش ثروت، یادگیری و موضوعات دیگر کمک کنند. محققان به دنبال این هستند که راهی را پیدا کنند تا از این پدیده اجتماعی استفاده‌ای سودمند داشته باشند، نتایج این پژوهش‌ها به عنوان مقاله اصلی در این شماره مجله ساینس منتشر شده است. واقعیت این است که برای بهره‌برداری از سرایت اجتماعی به ابزارهایی برای شناسایی افراد موثر در شبکه‌های اجتماعی نیاز است. از طرفی برای این که چنین ابزارهایی حداکثر کارایی خود را نشان دهند باید بدون نیاز به صرف زمان و هزینه زیاد و حتی گاهی بدون استفاده از شبکه‌های اجتماعی قابل بهره‌برداری باشند، اما چطور؟ یک واقعیت ریاضی درباره ارتباطات افراد در الگوریتم روابط اجتماعی وجود دارد که می‌گوید دوستان شما، دوستان بیشتری از شما دارند این قضیه به پارادوکس دوستی معروف است. محققان با کمک این اطلاعات خانواده‌هایی را در روستایی نزدیک به هندوراس انتخاب کردند و آموزش‌هایی درباره سلامت مادر و کودک به آنها دادند و بعد مداخله‌ای را با ارتباط اجتماعی تصادفی افرادی که آن خانواده را می‌شناختند ترتیب دادند. این آزمایش کمک کرد تا آنها بتوانند نتایج پدیده سرایت اجتماعی را در یک جامعه با محدوده جمعیت روستایی بررسی کنند. این که چطور می‌توان الگوریتمی را به کار برد تا پدیده سرایت اجتماعی بتواند در مسیر آگاهی‌بخشی یا اطلاع رسانی برای موضوعات سلامت عمومی کار کند موضوع اصلی این پژوهش‌هاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می‌خورند اما نمی‌دانند من و خانواده‌ام چقدر سخت تلاش می‌کنیم
  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می خورند اما نمی دانند من و خانواده ام چقدر سخت تلاش می کنیم
  • بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند
  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • اجرای پویش «سلامت دهان و دندان» در کردستان آغاز شد
  • لوئیز انریکه: حتی بهترین بازیکنان جهان هم باید دفاع کنند
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان